Чи можуть США, Великобританія і Канада підключитися до переговорів в нормандському форматі? Якщо так, то за яких умов - і яких наслідків в цьому випадку слід чекати?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політик і дипломат, колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Якщо ми хочемо створити фан-клуб України, то, звичайно, потрібно запрошувати США, Великобританію і Канаду. Можна ще додати Польщу, а далі видно буде. Створимо групу підтримки на стадіоні, на якому йде наш досить жорсткий матч з Росією. Звичайно, Росія на таке не піде, це абсолютно очевидно. Але це не означає, що такі заяви не мають під собою підстав. Адже для того, щоб забезпечити собі підтримку тих чи інших країн, потрібно залучати їх в ту тематику, яка тебе хвилює», - каже ексміністр.

На його думку, така заява - це не стільки справжнє запрошення, скільки елемент залучення уваги до України і її проблем.

«Це дозволяє нам розраховувати на підтримку і допомогу - наприклад, військово-технічну, фінансову. Тому я вважаю, що виступати можна, а ось розраховувати на успіх - ні», - робить висновок Костянтин Грищенко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він передбачив майбутню політичну долю Дональда Трампа.

Також Грищенко висловив упевненість, що Джо Байден докладе зусиль для реалізації своєї програми, хоча це буде і нелегко.