Компанія "Трест Київелектромонтаж", акціонером якої є голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, у 2020 році змінила збиток чистим прибутком 1,6 млн грн.

Про це йдеться у звітності компанії, обнародуваний на сайті Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

При цьому виручка енергокомпанії в 2020 році, порівняно з попереднім роком, скоротилася майже в 2 рази до 55 млн грн.

Валовий прибуток за підсумком року склав майже 10 млн грн порівняно з валовим збитком 2 млн грн у 2019 році.

Станом на 31 грудня 2020 року, 9,16% компанії "Трест Київелектромонтаж" належало кіпрській Deelack Investments Limited, співвласником якої згідно з офіційною декларацією є голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Трест Київелектромонтаж" спеціалізується на наданні послуг зовнішнього освітлення і є одним з великих підрядників комунального підприємства «Київміськсвітло». За останні роки компанія Тарасюка отримала держзамовлення на освітлення Києва на суму 132 млн грн, при цьому частину зробило стала предметом кримінального розслідування.

У 2020 році "Трест Київелектромонтаж" володіла Ліцензією НКРЕКП на торгівлю електричною енергією, а також мала контракти з системним оператором "Укренерго" , що підтверджується даними на сайті цієї держкомпанії.

Нагадаємо, влітку 2020 року НАЗК проводило антикорупційну перевірку Валерія Тарасюка на предмет конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю у нього бізнесу, пов'язаного з ринком електроенергії.