Україна фактично сама фінансує збройну агресію Росії, розпочавши імпорт російсько-білоруської електроенергії.

Про це заявив народний депутат («Європейська солідарність») Олег Синютка.

«В угоду країні-агресору ми закуповуємо сьогодні російську електрику, це ж до якого цинізму сьогодні доходить влада. Людина платить останні свої гроші і ці гроші відправляються в Росію. А Росія закуповує озброєння, відправляє його на Донбас і вбиває наших воїнів. Тобто це цинізм вищої межі», - заявив нардеп в ефірі телеканалу «Україна24».

Олег Синютка
Олег Синютка

Він зазначив, що попри рішення парламенту заборонити імпорт, уряд не поспішає припиняти поставки.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Влада не просто не поспішає виконувати рішення парламенту, влада цілеспрямовано нищить українську енергетику. Тому що «Нафтогаз» - мінус 37 млрд минулого року, «Укренерго» - мінус 27 млрд, «Енергоатом» - мінус 5 млрд майже збитки. І це говорить, що сьогодні в енергетиці країни є величезні проблеми», - додав нардеп.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. З початку року імпортовано понад 600 млн кВт годин на 1 млрд грн.

15 квітня Верховна Рада схвалила законопроект про заборону імпорт струму з Росії і Білоусі, надавши НКРЕКП повноваження обмежувати доступ до міждержавних перетинів.