Звільнення Коболєва це логічне завершення тарифного кейса? Відповідь на це питання в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» дав економіст Віктор Скаршевський.

«Тут жодного завершення. Це продовження тієї ж політики тарифної, яка була, такою вона і буде. І від прізвища голови «Нафтогазу» це взагалі в принципі не залежить. Це залежить від уряду, від меморандуму з МВФ, від тих зобов'язань, які Україна вже взяла на себе. А це так званий ринок при монополістичному положенні «Нафтогазу», а це, звісно, тільки лише подальше підвищення тарифів», - говорить експерт.

Також він розповів, що його здивувало в історії зі звільненням Коболєва і призначенням Вітренка.

«Здивувала несподіванка. Тому що до цього говорили, що якщо у Вітренка вже не вийшло стати повноцінним міністром енергетики, то йому вже підготували якусь посаду в Офісі президента. Але на наступний день або через день несподівано така виходить ротація – не в Офісі президента знайшлося місце, а главою «Нафтогаз України», - сказав Скаршевський.

Економіст зазначив, що призначення Вітренка відбулося без попередніх повідомлень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«З точки зору процедури, звичайно ж, я так припускаю, що там дуже багато порушень. І я відразу ж припустив, що Андрій Коболєв подасть до суду з цього приводу. Він уже заявив про те, що буде, звісно, подавати в суд. І ще може трапитися така ситуація, що з бюджетних грошей, з наших з вами грошей, ми ще й заплатимо компенсацію Андрію Коболєву за, можливо, неправомірне рішення Кабінету міністрів. Розумієте, це все міжсобойчики, кого поставити на главу «Нафтогазу», кого поставити на міністра енергетики», - розповів він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що українцям пригрозили ревізією субсидій.

Також Знай.uа повідомляв, що українці втомилися від цін на комуналку та пропонують депутатам допомогти зі своєї кишені.