Чи вірно, що в Україні гроші в буквальному сенсі валяються під ногами - а ми їх не помічаємо? Чи може збагатити нашу країну перероблення сміття?

Це питання у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розглядає економіст, цивільний діяч, депутат Верховної Ради Олександр Маріковський.

«Наприклад, завод в Гостомелі під Києвом для виготовлення склотари використовує склобій. Це обов'язкова частина виробничого циклу, без нього ніяк не можна. Так ось, це бите скло заводу доводиться імпортувати з Білорусі. Це абсурд! В Україні чомусь все скло використовується одноразово. Якби ми збирали у себе склобій - цього було б достатньо, і нічого б не довелося купувати за кордоном», - каже депутат.

За його словами, українські виробники скла готові закуповувати таку сировину, але немає системи, яка б це забезпечувала. Ніхто не хоче її вибудовувати.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

«Я покладаю надії на децентралізацію. Нові місцеві керівники, можливо, захочуть взяти на себе відповідальність і розв'язати проблему - адже це піде їм на користь на наступних виборах», - припускає Олександр Маріковський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей політик купив будинок в елітному районі Києва Конча-Заспі.

Також Маріковський наочно продемонстрував, з яким величезним обсягом паперових документів доводиться працювати депутатам Верховної Ради.