Безумовно, однією з тем на переговорах Президента України Володимира Зеленського та Держсекретаря США Ентоні Блінкена буде надання чергового кредиту МВФ. Про це у програмі «Романенко Бесіди» заявив український політолог, науковий співробітник, журналіст, перекладач і дипломат Максим Ялі.

«Це кредит, який нам вкрай необхідний. Хоча останнім часом ми спокійно перекредитовуємось на зовнішніх ринках. Інше питання, що ці кредити набагато дорожчі, ніж кредити МВФ. Але, з огляду на те, які вимоги до кредитів висуває МВФ, до якого, безумовно, причетні і Сполучені Штати (вони мають там головний мажоритарний голос), у тому числі, і по наглядовим радам, тепер уже і про створення подібних наглядових рад навіть у судах, а фактично – передача контролю. Це стосується і НБУ», - пояснює політолог.

Він каже: «В принципі, це така система зовнішнього управління. Якщо ми дивимося на склад цих наглядових рад, то, в кращому випадку, побачимо там пару українських осіб. Все решта – це представники західних корпорацій, які розуміють, що це – найбільш ласі шматки радянської спадщини, які дають безумовний рентний дохід».

Тому що люди споживають газ завжди, те ж саме стосується залізничних перевезень.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Фактично це три ключові ланки: енергетичний, інфраструктурний та фінансовий комплекси. І, з огляду на те, що ми до цих пір входимо в десятку країн з експорту озброєння – Оборонпром. Це величезний шматок, який приносить безумовний дохід», - робить висновок Максим Ялі.

Також Знай.uа писав про відставку міністра Максима Степанова: в Раді озвучили чіткі строки.

Раніше Ялі розповів, що означає відведення російських військ від кордонів України.