Для збільшення надходжень до держбюджету владі слід навести порядок з ліцензіями на видобуток корисних копалин, а не підвищувати податки. Про це заявив народний депутат Олексій Устенко.

«У нас країна - четверта в світі за вартістю запасів корисних копалин. Це можуть бути гроші на лікарні, пенсії, на зарплати вчителям. Де вони? Вони в сплячих ліцензіях. Що таке сплячі ліцензії? Це коли якийсь народний депутат або якийсь міністр, маючи важелі влади, за Безкоштовно не взяв, вкрав в українців родовище, а тепер ходить по ринку і намагається запропонувати», - розповів Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, необхідно якомога швидше прийняти законопроект про сплячих ліцензії, що дозволить істотно збільшити обсяг надходжень до держбюджету за рахунок сплати ренти і податків.

"Це дуже важливий закон, тому що, прийнявши його, ми зможемо забрати ті ліцензії, які були вкрадені в українського народу. І зможуть видобувати корисні копалини бізнесмени наші, іноземні, платити з цього ренту, давати робочі місця, платити податки", - пояснив Устенко.

На думку депутата, в даний час податкове навантаження на бізнес вже значне і збільшувати його не можна, оскільки це поставить під загрозу його існування.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«У нас податкове навантаження на наших підприємців величезне. І фактично вона рівняється деяким європейським країнам. Тільки давайте не забувати, що європейські країни дають дотацію, у них немає квот», - підкреслив Устенко.

Раніше народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що владі для поповнення держбюджету слід не збільшувати податки і вбивати бізнес, а знайти інші джерела, наприклад, позбутися тіньових схем на ринку палива.

У свою чергу інвестаналітик Ерік Найман заявив, що підвищення податків спровокує уповільнення економіки і призведе до зростання цін на товари і послуги.