Наскільки професійно повівся президент, коли почалася ескалація військ РФ? Відповідь на це запитання шукають на «Конституційній кухні» правник, голова правління Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко та генерал Збройних сил України Сергій Кривонос.

«Що стосується адекватності, то нехай відповідають ті, хто відповідає безпосередньо за це питання. Але давайте побудуємо питання трохи інакше. Він повівся настільки професійно, наскільки дозволило його оточення. Якщо ми розглянемо, який життєвий і службовий досвід людей, яка в них освіта і так далі – ми зрозуміємо, чому в певних моментах дії оточення президента більше нагадували дії «швидкої допомоги» зі спущеними колесами», - каже генерал.

Він зазначає: Україна не готова до таких ситуацій, у першу чергу, з точки зору інформаційної політики.

«Останні три тижні інформаційно програвали і дозволяли розхитувати ситуацію в інформаційному просторі як всередині країни, так і за її межами. Черговий провал інформаційної політики на рівні держави. Вони намагаються змовчати і не давати ніякі меседжі для представників держави на місцях. Це призвело до того, що якщо ти мовчиш – за тебе говорять інші. А якщо вже говорять інші, то вони подають інформацію, як вигідно їм», - зазначає Кривонос.

Він вважає відсутність професійності головною проблемою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Замість того, щоб казати, кому, що і як робити, ми протягом останніх трьох тижнів піднімали питання, причому абсолютно неправильно: нападе Росія чи не нападе? Йшли розрахунки на рівні батальйонно-тактичних груп, співвідношення сил і засобів, довжини кордонів. І це велика проблема», - каже він.

Нагадаємо, українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "Готові діяти рішуче".

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський два дні підтримував воїнів на Донбасі: "Нас ніхто не переможе".