В Україні багато говорять про те, що покарання за корупцію має бути невідворотним. Правда, слова, на жаль, розходяться зі справами. Але навіть якщо цей заклик реалізується - чи буде вирішена проблема корупції?

Свою думку у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює адвокат, фахівець в інноваційних сферах права Артем Афян.

«Невідворотність покарання важлива - але суспільство теж має її забезпечувати. Скільки в Києві таких закладів, в яких могли б заявити: таких-то політиків ми обслуговувати не будемо? Поки не буде такого підходу, поки суспільство не буде відторгати корупціонерів, невідворотність покарання нічого не вирішить. Зараз же в Україні, навпаки, заведено підлещуватися перед такими людьми, підлаштовуватися до них», - вважає гість програми.

За його словами, у нас прагнуть посидіти поруч з тим, у кого є годинник «Брегет» - незалежно від того, чи чесно він заробив гроші на цей годинник. Поки люди не перестануть підлещуватися перед багатими, красти буде не соромно.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Нетерпимість до крадіжок - це питання зрілості суспільства. А також питання фінансової грамотності. У більшості випадків у нас люди бідні в голові, а не по грошах », - говорить Артем Афян.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував проєкт закону про боротьбу з піратством.

Також Афян висловив думку, що змінити комунальні тарифи судовим шляхом неможливо.