Чи варто українським біржовим гравцям вкладатися в індексні фонди?

Про це в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» міркує адвокат, фахівець в інноваційних сферах права, фахівець в інноваційних сферах права Артем Афян.

«Мене трохи бентежить нинішній бум закордонних індексних фондів. Мені здається, тут повторюється та історія, яка призвела до кризи на ринку нерухомості у 2008 році. І ця тенденція настільки далека від нас, що шансів вистрибнути першими, коли все почне валитися, у нас трохи», - каже гість програми.

Для порівняння він назвав компанію Toyota, яка випускає в десяток разів більше автомобілів - і Tesla, у якої все в стадії пілота. А на фондовому ринку є принцип «наступного дурня»: купуй будь-яку акцію, тому що прийде наступний дурень (а в цей момент дурень - ти сам), якому ти її продаси на пару центів дорожче.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Я теж боюся виявитися останнім дурнем. Тому я не інвестую в IT. Мені це цікаво, але мені не подобається щось, що відноситься до тієї економіці, до якої ти не стосуєшся. Прикольно вкласти в якийсь заклад у себе під будинком або в те, що робить твоє місто красивішим», - зазначає Артем Афян.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що реальних інструментів для зміни комунальних тарифів в Україні немає.

Також Афян запропонував осучаснити Податковий кодекс України.