Нинішня стратегія штабу кандидата в мери Харкова Михайла Добкіна, очолюваного політтехнологом Сергієм Влащенком, не приносить бажаних результатів - згідно з результатами дослідження компанії «SOCIS», Добкін програє лідеру виборів Ігорю Терехову. Для того, щоб виправити ситуацію, в штабі Добкіна хочуть заручитися підтримкою мера Києва Віталія Кличка, написав в блозі для видання «Кореспондент» політичний експерт Андрій Миселюк.

Попередні плани Влащенко щодо підвищення рейтингу Добкіна провалилися - зокрема, спроби кандидата загравати з праворадикальним електоратом розчарували ядро ​​його прихільників.

«Штаб Добкіна прямо за заповітами Ілліча вирішив «йти іншим шляхом». І, намагаючись підвищити політичну вагу Михайла Добкіна, планує в цей четвер, 13 травня, організувати для нього в Києві круглий стіл з мерами українських міст. І якщо з присутністю на цьому заході мерів інших великих міст країни можуть бути великі проблеми, то мера Києва Віталія Кличка, цілком можливо, вдасться туди затягнути», - повідомив Миселюк.

За його словами, Добкін допоміг Віталію Кличку на мерських виборах минулого року, де Добкін разом з ще одним претендентом на пост міського голови Андрієм Пальчевським були технічними кандидатами для того, щоб не допустити виходу в другий тур представника ОПЗЖ Олександра Попова. Курирував цей процес нинішній політтехнолог Добкіна Влащенко.

«Якщо і тут політтехнологів Добкіна чекає провал, їм доведеться вже боротися виключно за вихід у другий тур. У цій справі вони можуть знайти однодумців в Офісі президента. Оскільки на виборах в Харкові «Слуги народу» виявилися в складній ситуації: у них немає свого кандидата, який зміг би вийти хоч на скільки-небудь пристойний результат», - зазначив експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Кандидатом від партії влади може стати колишня глава області Юлія Світлична. Її висунення і гідний результат на виборах допоможе «Слугу народу» зберегти обличчя.

«У цьому питанні Офіс президента виявився ситуативним союзником Михайла Добкіна. Для нього теж принципово важливо, щоб Юлія Світлична брала участь у виборах - інакше голоси її прихильників підуть до головного опонента Добкіна Ігоря Терехова. І в результаті, Терехов отримає шанс перемогти в першому ж турі. Тому Михайло Добкін, звичайно ж, постарається переконати Офіс президента в тому, що такий сценарій для них - найбільш несприятливий з іміджевої точки зору...», - констатував Миселюк.