Політолог Тарас Загородній розповів, чи буде у Путіна наступник, і як санкції заходу змінили поведінку Росії щодо України. Подробиці він озвучив у своєму блозі «Тарас Загородній говорить».

«Звичайно, я не очікую великих сюрпризів у виборах до Державної Думи. Путінська машина вже давно навчилася їх проводити, щоб правильні люди в правильному складі заходили в парламент. Але це все-таки напружує російську еліту. До того ж потрібно розуміти, що є фактор Навального, який сидить у в'язниці, і навколо якого утворюється центр впливу», - розповідає Загородній.

Він передбачає, що в російському політикумі назрівають серйозні зміни. Певні ознаки цих змін більш, ніж очевидні.

«Умовна операція «Наступник» - або з внутрішньої сторони, або з західної, але альтернатива Путіну вже з'являється. Тим більше, що в цей же день проходили мітинги по всій країні на захист Навального, і це теж впливає на порядок денний в Російській Федерації», - каже політолог.

Агресивних дій в сторону України не було з прагматичних причин, зазначає він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Росіяни поміряли соціологію і зрозуміли, що війна з Україною вже не викликає такої наснаги, як викликав, наприклад, Крим. Вони вирішили відступати, тим більше що, нарешті, наші союзники з заходу почали вводити санкції до того, як Путін став рвати Україну, а не після того», - міркує експерт.

Він нагадав, що перше путінське захоплення території України – Криму було досить мляво зустріте західними політиками і, в першу чергу, американцями.

Нагадаємо, знаменитості підтримали мітинг зі звільнення Навального.

Знай.uа писав, що українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "Готові діяти рішуче".