«Я вважаю нонсенсом, коли на державному підприємстві існує якась Наглядова рада, що складається з абсолютно незрозумілих персонажів, які контролюють роботу державного підприємства». Про це заявив політолог Тарас Загородній у своєму блозі «Тарас Загородній говорить». Йдеться про кадрові зміни у вищому керівництві «Нафтогаз України».

«Наглядові ради в приватному бізнесі складаються, в основному, з представників акціонерів підприємства, для того щоб контролювати правління, - пояснює політолог. – А акціонером у нас є держава! Так кого представляють ці люди, які контролюють це підприємство? Що це за хлопці, що це за британці і так далі?».

Політолог не бачить доцільності в існуванні такого органу, призначення якого викликає сумніви.

«У зв'язку з цим я вважаю, що Наглядову раду спокійно можна скасовувати, вона не має ніякого відношення до реального життя, як і «Нафтогаз», в принципі. Це прокладка, яка просто перепродує українцям з гіпернакруткою газ. А «УкрГазВидобування» спокійно може продавати на відкритому ринку газ, для того щоб ми розуміли його реальну ціну», - коментує Загородній.

Він бачить у ситуації, що склалася, конфлікт інтересів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

«Так зване західне лобі, вони ж просто дихали на пана Коболєва, вважали його великим реформатором. Думаю, що не без інтересу, тому що там же іноземці сидять, у цій Наглядовій раді», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, "Нафтогаз" отримає понад 14 млрд. гривень із держбюджету за схемою, вигідною групі "Приват".

Раніше Знай.uа повідомляв, що концентрація активів обленерго в одному холдингу не монополізація, а світова практика – голова ГС "Розумні електромережі України".