У новому випуску блогу «Тарас Загродній говорить» його автор і ведучий, політолог Тарас Загородній коментує звільнення Андрія Коболєва, який сім років очолював «Нафтогаз України».

Аналітик уточнює, що разом з керівником відомства заяви про дострокове припинення своїх повноважень подали і члени Наглядової ради. Відповідно, на енергетичному ринку України відбулися сенсаційні кадрові зміни.

«Це було рішення особисто Зеленського, хоча і зроблено руками Шмигаля. У багатьох виникло питання: а що це було? Чому так довго носилися з Коболєвим, який вважався незмінюваним, і який де-факто перетворив «Нафтогаз» на таку приватну лавочку? Він так, в принципі, і говорив, і «Нафтогаз» робив на газовому ринку все, що хотів», - аналізує ситуацію Загородній.

Тут кілька причин, і, передусім, політичних, говорить він.

«В першу чергу, пов'язаних з тим, що тема тарифів є актуальною для всього населення України. Це відчувають і в Адміністрації Президента, тим більше, що там не приховують, що готуються до урочистого переобрання пана Зеленського на другий термін. А без тарифів тут нічого не вирішити, бо народ вимагає їх зниження», - міркує політолог.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Він не виключає, що, можливо, звільнення Андрія Коболєва пов'язано з тим, що теоретично його опонент, новий глава «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, пообіцяв знизити чинні тарифи на газ для населення.

Нагадаємо, Кабмін звільнив голову Нафтогазу Коболєва.

Раніше Знай.uа повідомляв - Андрій Коболєв: біографія, досьє і компромат на "золотого" главу Нафтогазу в злиденній Україні.