Україна не може створювати вакцини від COVID-19, оскільки для цього немає фінансування, а найбільш здібні науковці виїхали за кордон.

Про це сказала кардіолог Катерина Амосова в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Катерина Амосова зазначила, що Україна не може розробляти свою вакцину від COVID-19, оскільки не має необхідних для цього ресурсів.

“На жаль, це абсолютна утопія. Це чистої води популізм, оскільки недофінансована наука, і виїзд кращих, найбільш здібних науковців за кордон відбувався не один рік, а останні 5-10 років. У нас в Україні немає жодної лабораторії з рівнем біобезпеки 3-4, тобто там, де можна взагалі займатися живими вірусами”, - сказала Амосова.

За її словами, ці лабораторії знищили, що було непоганою ідеєю, оскільки створення вакцин з біоматеріалу могло бути небезпечним для оточуючих при поганому менеджменті і недофінансуванні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

“Це нереалістично абсолютно. Це потребує великих грошей. Це роки - 2, 3 роки. Тому це нераціонально. Краще вкладати ці гроші в фінансування системи охорони здоров’я, оскільки 4% - це взагалі ні про що, це ганебно і це нереалістично для забезпечення медичною допомогою людей. І купувати вакцини. Вкладати гроші в закупівлю вже готових вакцин”, - додала кардіолог.

Як повідомляв Знай.ua, СБУ викрила шахраїв, які підробляють вакцину від COVID-19 Pfizer: 250 доларів за одну.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що противник вакцинації Микита Михалков зробив щеплення від COVID-19: "Де тебе бахне - Бог його знає".