На фоні глобальної економічної кризи, викликаної пандемією, Україна, як ніколи, потребує сучасної енергетичної системи.

Про це заявив Едвард Чоу, провідний експерт з питань міжнародного розвитку енергетики, старший науковий співробітник Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), під час вебінару "Макроекономічний аналіз і економічний розвиток", організований Діловою радою США-Україна (USUBC). Про це пише РБК.

"Саме ефективна й модернізована енергетична система сьогодні може стати тією рятівною вакциною, яка допоможе відновитися українській економіці й вийти на постійний та динамічний розвиток. Енергетика може і повинна стати точкою опори для України в період змін. І українська влада повинна це добре розуміти. Українські політики віддають перевагу ручному управлінню, встановленню багатьох регуляторних обмежень щодо цін та торгівлі на різних сегментах оптового ринку, імпорту електроенергії, покладання спеціальних обов’язків (ПСО), тощо. Кероване регулювання значно переважає незалежне", - сказав Едвард Чоу.

Експерт додав, що необхідність енергетичної реформи сьогодні є максимально нагальною, оскільки вважає, що енергетичний сектор є близьким до критичної ситуації.

"Енергетика - одна із базових, найважливіших та масштабних галузей української економіки, величезний потенціал якої, на жаль, належним чином не використовується", - сказав Едвард Чоу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще