Кабмін привів у жах бухгалтерів своєю постановою, яка перетворює фінансову звітність на квест-сюрприз. У чому особливість цього нововведення, розповідає в програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди» активістка ФОП Юлія Глушко.

«Ми отримали 15 грудня 2020 року наказ Мінфіну, який розповів про те, що ми тепер здаємо звітність по єдиному соціальному внеску (ЄСВ) і з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) в одному квартальному звіті. Найімовірніше, на той момент цей звіт не був протестований, технічно не були визначені тестові помилки. Не був дороблений інтерфейс, але указ вийшов», - розповідає Глушко.

Ця технічна недоробка викликала серйозні проблеми в роботі бухгалтерій.

«Сьогодні ми маємо божевільну проблему: цей звіт не приймається, складається вручну методом набивання. Бухгалтери стали у нас операціоністами, вони просто сидять і набирають довгі простирадла текстів, і це помісячно. Раніше ми здавали один звіт на дві сторінки, наприклад. Я відправила 30 квітня всього лише на 11 сторінок «отчьотік», в якому всього 10 найманих штатних співробітників. Я зустрічала коментарі бухгалтерів, у яких на виробництві 400 осіб. То у цієї людини звіт на 100 сторінок, і робиться він тиждень, і він теж не прийнятий», - розповідає вона.

Звітність проводиться методом зворотного зв'язку за квитанціями.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

«Наприклад, ми, коли відправляємо квитанцію 1, говоримо про те, що звіт отримав, квитанцію 2 прийняв. Так ось, у кого квитанція 1 прийшла, а квитанції 2 нема вже по місяцю. Крайній термін здачі звіту – 11 травня. Штраф за порушення термінів – 1020 гривень», - пояснює Глушко.

Нагадаємо, "Нам нічого їсти а ви весь час щось приймаєте!", - активістка ФОП люто звернулася до депутатів.

Також Знай.uа повідомляв, що копи накинулася на лідера руху SaveФОП Доротича: вдарили і заштовхали в автівку.