Політолог Тарас Загородній проаналізував, які наслідки для країни і, зокрема, для президента може принести введення в дію закону про ринок землі.

«Наслідки можуть бути для влади дуже сумні. Якщо з першого числа почнеться ця вакханалія (не забувайте, у нас же немає стабільно працюючої правоохоронної системи), будуть у людей просто забирати землю. Різні чорні нотаріуси будуть змушувати переписувати, і люди будуть беззахисними», - говорить Загородній.

Він передбачає кризу і численні конфлікти на місцях через невідповідність юридичної основи з практикою.

«Більш того, вони придумали хитру схему, яка дозволяє орендарям паїв самим розпоряджатися землею. У вас просто її заберуть, навіть якщо вона є як пай. В результаті ми отримаємо кризу, ми будемо бачити великі конфлікти на місцях», - прогнозує політолог.

Як завжди, недоліки і провали політичних опонентів використає з користю для себе Юлія Тимошенко.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Звичайно ж, цим користуватися буде пані Тимошенко, яка вже заявила про те, що вона вимагає проведення референдуму про продаж землі. Це додасть їй очок на можливих парламентських і президентських виборах. Вона вже активно мобілізує своїх прихильників», - розповідає політолог.

Прогнози для політичної кар'єри чинного президента вельми невтішні, прогнозує Загородній.

«Якщо ця вакханалія почнеться з першого липня, то вважайте, що другий тур для пана Зеленського буде дуже сумним, якщо він сподівається виходити на другий тур. Тому що він може взагалі не потрапити до другого туру. У нього досить високий рейтинг як раз по центру України, який дуже і дуже чутливий до земельного питання», - підсумовує експерт.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко: влада відкрила розпродаж землі іноземцям. Тепер захистити Україну може лише референдум.

Як повідомляв Знай.uа, українцям роздадуть по 100 гектарів землі в одні руки: як отримати ділянку під дачу, город, будинок.