В Україні сильно пожвавилися партійна тусовка і політичне життя. «Схоже на те, що восени на нас чекають якісь події, пов'язані з достроковими парламентськими або президентськими виборами». Про це у своєму блозі «Загородній говорить» повідомляє політолог Тарас Загородній.

«Такі чутки, в принципі, небезпідставні, - стверджує він. - Вони пов'язані з декількома сценаріями, які розглядають, за моєю інформацією, на Банковій. Мінімум, на що вони розраховують – це дострокові президентські вибори з проведенням референдуму про скорочення кількості народних депутатів до 300. Така популістська ідея, в принципі, людям подобається, депутатів усі ненавидять».

У чому логіка дій чинного Президента Володимира Зеленського?

«Тарифи, земля, абсолютно беспредєльний законопроєкт, який вони прийняли, підкосить його рейтинг. Тому вони думають кувати залізо, поки гаряче. «Поки є рейтинг, давайте щось будемо робити. Давайте переоберемося, у нас іще є п'ять років, потім переоберемо парламент, якось там ще пропетляемо», - міркує політолог.

Другий сценарій – це дострокові президентські і парламентські вибори, референдум.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Тобто два в одному: давайте все повирішуємо по-швидкому і далі будемо дивитися, що станеться в країні. Рухи тіла, які ми спостерігаємо, в першу чергу, в тарифах і в землі, якраз будуть підривати електоральну базу пана Зеленського по центральній Україні. Те, що вони прийняли – це жах, це чистий дерибан. Ніде в світі такого немає, щоб у земельних відносинах все йшло з молотка», - робить висновок Загородній.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський виявився "найгарячішим" серед президентів ЄС: "У центрі уваги".

Нагадаємо, Мінкульт проведе скасований Зеленським військовий парад на День незалежності.