Події Іловайської трагедії не розслідуються, оскільки, коли буде вирок у суді, що президент Росії Володимир Путін дав наказ вбити 300 українців - з Російською Федерацією будуть розірвані всі контакти і подальші перемовини будуть неможливі.

Про це сказав журналіст Юрій Бутусов в ефірі програми “Конституційна кухня” з Геннадієм Друзенко.

“Для мене Іловайськ - це питання отримання у держави довіри від суспільства. Звичайно - злочин це російський. Наказ Путіна. Але чому не було розслідування при Порошенко, і нема при Зеленському?.. Тому що насправді Іловайськ - це не питання того, що треба якогось українського політика запроторити за ґрати. Це, до речі, сам Зеленський зрозумів”, - сказав Юрій Бутусов.

За його словами, зробити аналіз того, що відбулось - можна тільки в суді, бо кожен має свою версію подій, керівників роблять героями, і виправдовують тим, що хтось щось не зробив, чи не зрозумів.

Він зазначив, що в інтернеті можна побачити багато пропагандистських статей, у яких звинувачують в Іловайській трагедії його самого чи політика Геннадія Корбана.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

“Я, як експерт по справі, можу вам сказати, що там повний пакет керівних документів від Порошенка, Муженка. Директиви, телеграми - все це є. Чому це не розслідується - насправді, основна причина в тому, що наша влада не хоче розривати контакти з Путіним і Російською Федерацією… Коли в суді буде вирок, що це за наказом Путіна вбито понад 300 українців, що це зробила кадрова російська армія - то заглядати в очі Путіну після цього не буде жодного шансу взагалі”, - додав Бутусов.

За його словами, в такому разі всі перемовини з Москвою будуть неможливі.

Як повідомляв Знай.ua, 90-річна українка врятувала життя воїнам, пораненим під Іловайськом: "Зараз підлатаю".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що помер легендарний кіборг, який захищав Донецький аеропорт: метал плавився, а він вистояв.