Не варто проявляти зайвих емоцій від візиту в Україну Держсекретаря США Ентоні Блінкена. Про це йдеться у свіжому випуску блогу «Загородній говорить». Його ведучий, політолог Тарас Загородній, підкреслює:

«Спокійніше треба до цього ставитися. Тим більше, що пан Блінкен - давно відома у нас людина. Він приїжджав в Україну в 2014 році, вимагав від нас не нагнітати ситуацію навколо України і Росії, і взагалі, бути спокійніше. Весь час висловлював стурбованість, коли українці озброювалися і боролися проти російської агресії, хто чим міг».

Політолог радить розуміти, «що ми хочемо від Сполучених Штатів Америки», і перераховує, у чому Україна має власний інтерес і першочергову потребу.

«Ми хочемо доступ на ринки, ми хочемо не ефемерних грошей МВФ, а хочемо конкретних інвестицій. Ми хочемо не розмов про зброю, а конкретно зброї, краще з виробництвом в Україні. Це великий плюс для нас. Тим більше, що в 2014 році Сполучені Штати разом з Європою оголосили ембарго на постачання зброї в нашу країну і товарів. Трималося воно два роки. При цьому волонтери везли для добробатів зброю звідусіль, де тільки можливо», - говорить Загородній.

Він акцентує: необхідно розуміти, що у кожної держави свій інтерес, і не завжди він збігається з інтересами України.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«У мене є побоювання: чи не проведуть угоду за нашими спинами з Росією, щоб нас на щось обміняти. У Штатів із Росією багато спільних інтересів: це і Іран, і Сирія, Латинська Америка і так далі. Не потрібно ажіотажу та емоцій на кшталт «Пан приїхав, пан нас розсудить!». Не розсудить. У кожного своє становище, щоб вирішувати власні питання», - підсумовує він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив довгоочікувану заяву поруч з держсекретарем США: "Безвіз".

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський потрапив у курйозну ситуацію з журналісткою: "Ви чуєте? Вони скрізь".