Як ефективно боротися з олігархами? Чи не є найкращим засобом для цього максимальне скорочення присутності держави в економіці? Питання в програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» розглядає політик, громадський діяч, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов.

«Це те саме старе гасло «Геть царя!». Поки ви не приберете царя, у вас нічого не вийде. Прийшов час різко скоротити державу і прибрати її з економіки. Держава не повинна займатися економічними питаннями, не потрібно оголошувати стратегічним товаром простий газ. Як і електроенергію - вона взагалі є в надлишку. Атомні станції виробляють стільки електроенергії, що вона взагалі повинна бути безплатною», - вважає політик.

На його думку, ринок призвів би до здешевлення енергії. Але будь-який товар з часом дорожчає - інфляційні процеси ніхто не скасовував. А єдиною ринковою ціною у світі є біржова ціна. Але зараз Україна не може вийти на таку ціну, тому що купівельна спроможність населення дуже низька.

«Тоді виникає природне запитання: а хто платить? Ніхто не платить, тому що держава пообіцяла населенню дешеву енергію, але нічого не компенсує. А Коболєв просто взяв і повісив всі борги на державу», - говорить Геннадій Балашов.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, його попросили покинути зустріч успішних бізнесменів.

Також Балашов прокоментував звістки про вагітність прессекретаря президента України Юлії Мендель.