Військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко у програмі «Політика навиворіт» аналітика, співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова дав роз’яснення щодо реакції міжнародних партнерів на імовірну зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Як відомо, обидва президенти обмінялися запрошеннями зустрітися й обговорити питання про співпрацю України з Росією.

«Міжнародні партнери можуть відреагувати двояко. З одного боку: «Вибачте, пане президенте України, а чого ви туди поїхали, ще й поперед батька в пекло, якщо домовилися, що Байден буде зустрічатися з Путіним?». Може бути і зворотня реакція: «А, так вони починають між собою говорити? Так навіщо зусилля Франції, Німеччини в цьому питанні? Раз вони цей процес починають, то, може, ми якось їх підштовхнемо?», - каже Олександр Мусієнко.

Він зауважує: було б добре, якби ці перемовини дійсно принесли якісь зміни.

«Але, я підкреслюю, в міжнародній практиці так: якщо ви хочете з кимось дійти хоч якогось порозуміння, - ви робите якісь кроки назустріч. Подивіться, навіть Північна та Південна Кореї. Перед тим як щось обговорити, там спільні спортивні змагання, чи ще щось, - вони роблять якісь кроки. То полонених відпустять, то ще щось для того, щоб продемонструвати (свій намір – Ред.)», - каже експерт.

Хоча цей конфлікт не порівняти з ситуацією в Україні, пояснює він. За його словами, у Кореї йде конфлікт практично між одним народом, це навіть інша ситуація. Але якщо згаданих передумов немає, додає Мусієнко, то й немає і сенсу в проведенні перемовин.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, російські найманці після "відведення військ" взялися за старе: у ЗСУ показали осколки від вибухів.

Як повідомив портал Знай.ua, українці потужно підтримали захисників на передовій.