Санкції, які були введені проти українських олігархів за ініціативою РНБО - явно не останні. Про це йдеться в статті Віталія Кулика на ресурсі «Політком».

«Останнім часом з'явилися чутки, що РНБО незабаром введе санкції проти олігарха Дмитра Фірташа. Можливо, Офіс президента хоче показати, що атакує не тільки ОПЗЖ, а й групу «газовиків», тобто Льовочкіна і Бойка, які тісно пов'язані з Фірташем. А він контролює 70 відсотків розподілу газу в країні - більшу частину українських облгазів цей олігарх купив ще при Януковичі за символічні суми», - пише журналіст.

За його словами, основне джерело доходів Фірташа - тарифи на розподіл газу, якій оплачують всі споживачі. Кулик посилається на дані НКРЕКП, згідно з якими, у 2021 році газорозподільні компанії мають отримати за цими тарифами 25 мільярдів гривень. З них, як підкреслює автор статті, 17,6 мільярда дістануться структурам Фірташа, який контролює 22 з 42 газорозподільних операторів країни.

«Облгази Фірташа нарощують свої борги. Уже в середині квітня вони були повинні «Оператору ГТС України» десять мільярдів гривень: шість з половиною мільярдів становили нарахування до сплати, а три з половиною - прострочена заборгованість. Це половина чистого прибутку ОГТСУ за 2020 рік», - зазначає Віталій Кулик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, надходили відомості, що Міністерство розвитку економіки допомагає Фірташу монополізувати український ринок сірчаної кислоти.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Також Фірташ зайняв третє місце в списку найбагатших українців.