Одна з проблем «Укрзалізниці» - низькі тарифи, причому не стільки пасажирські, як вантажні. Їх треба переглядати, щоби вийти на ринкову основу. Про це у програмі «Таран VLOG» заявив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Бізнес формально протестує проти високих тарифів. З іншого боку, вони розуміють, і вони готові платити таку ціну, якщо буде якісні послуги забезпечено», - каже Омелян.

Логіка підвищення тарифів проста: ціна – якість.

«Що ваш вантаж іде по Україні не місяць, другий, губиться, а доходить в рамках декількох днів. Що ви отримаєте те ж саме, що відправили. Що вам не треба домовлятися з керівництвом залізниці чи Кабміном, щоб ваш вагон не загубили, або ваш потяг не стояв десь закинутим місяці й роки», - пояснює ексміністр.

Він підкреслює: залізниця – це не просто чийсь бізнес. Це, передусім, мобільність громадян.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«На Заході чи в країнах, де розвинена залізнична мережа, перевезення пасажирів – це не просто бізнес. Це насправді мобільність населення. І коли ваш громадянин, ваш працедавець чи, навпаки, робітник проводить у потязі не 8 – 10 годин без зв’язку, а 2 – 3 години на ту саму відстань, і в нього працює якісний вай-фай, - він фактично створює для економіки країни набагато більше», - каже він.

Зараз в умовах віддаленого доступу елементарно їхати в потязі й працювати.

«В Україні цього не розуміють і досі вважають, що транспорт повинен їм приносити гроші. Ні, неправильно! Це точно неправильно щодо муніципального транспорту. Це точно неправильно щодо залізничного транспорту. Ці речі мають бути дотовані. Бо таким чином ми забезпечимо високу мобільність населення і набагато кращі економічні показники загалом по державі», - зазначає політик.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" висаджуватиме людей просто з потяга за допомогою копів: за що можна виклопотати.

Як повідомляв Знай.ua, українці просять звернути увагу на свавілля в поїздах "Укрзалізниці".