Проїзд у столичних маршрутках з 3 квітня подорожчав на 16 маршрутах з 150. Це становить 10% від всіх маршрутів Києва.

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив голова громадської організації «Асоціація перевізників Києва та області» Ігор Мойсеєнко.

Також він розповів, чи очікувати киянам нових подорожчань.

За його словами, питання про підвищення цін на проїзд в маршрутних таксі обговорювалося ще в минулому році.

«Але розуміючи те, що криза, пов'язана з цими карантинними обмеженнями, торкнулася всіх сфер населення, тому платоспроможність населення дуже впала, і ми це питання дуже довго тримали. Зараз після жорстких карантинних обмежень, які були з 23 березня, підприємства-перевізники, які здійснюють перевезення в місті Київ, зазнали дуже великих збитків», - каже Мойсеєнко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Глава Асоціації нагадав, що КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен» регулярно отримують мільярдні дотації з міського бюджету.

«Перевізники – повністю на своїй самоокупності. І тому, щоб вийти з цієї ситуації, ми теж розглядаємо варіант підняття вартості проїзду на деяких маршрутах. Але будемо намагатися все-таки, щоб ця вартість була не більше 10 грн», - сказав він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в Києві маршрутник з таксистом «зчепилися» прямо на зустрічній смузі.

Також Знай.uа повідомляв, що український маршрутник влаштував розваги на швидкості, замість керма – телефон.