Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів, як наглядова рада Нафтогазу призначала велику заробітну плату правлінню, а правління наглядовій раді, і вони один одного хвалили.

Як передає «Хвиля", про це він сказав в ефірі програми Energy Freedom з Андрієм Куликовим.

За словами Куликова, Держаудитслужба провела перевірку і виявила порушення і недоотримання державою від діяльності Нафтогазу близько 75 мільярдів гривень.

"Результати були досить негативні. На мій погляд, Наглядова рада порушила принцип балансу інтересів. Він завжди стояв на боці правління, а не Кабміну. Мені здається, не правильно, він повинен виконувати функцію інтересів, а не підтримувати одну зі сторін. Наглядова рада призначала велику зарплату правлінню, а правління наглядовій раді, і вони один одного хвалили, і було начебто все добре, була така кругова порука, яка не сприяла позитивній роботі компанії. Потрібно серйозно змінити склад Наглядової ради, і зараз вже прийнято рішення, що він буде працювати близько року... у нас відбулася тіньова механізація...», – пояснив він.

Тим часом, тричі генеральний директор Укргазвидобування (1998-2009) Ілля Рибчич розповів про негативні наслідки роботи Нафтогазу.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Видобуток газу впав, Укргазвидобування не тільки газу, а й конденсату і нафти, близько 750 тис.тонн, пропан бутану 250 тис. тон, зараз 100 з чимось. Електроенергії - 10 МВт. Якщо порахувати втрати від зниження конденсату, видобутку газу, пропан бутану, електроенергії, то колосальних втрат зазнала компанія. Не бачу абсолютно ніяких досягнень. Далі щодо того, чи прибуткова компанія ... якщо порахувати так, як у нас колись вважали, то звичайно компанія була б прибуткова, мала близько 20 млрд грн, віддала б до бюджету 19% коштів цих... завжди прибуток нарощували за рахунок того, що збільшували видобуток і реалізацію продукції, а тепер прибуток йде за рахунок збільшення ціни зменшення всіх показників виробничих. Я не думаю, що це досягнення...», – сказав Рибчич.