Рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вчетверте закрити справу «Роттердам+» стало логічним і очевидним завершенням 50-місячного безпідставного розслідування.

Про це заявив екс-глава НКРЕКП, колишній підозрюваний у справі Дмитро Вовк.

«З нагоди скорої 50-місячної річниці з моменту реєстрації «справи Роттердам+» відбулась знакова подія - інший прокурор САП в четвертий раз закрив справу», - заявив Вовк на своїй сторінці в Facebook.

Однак, попри очевидно, на думку Вовка, правоту прокуратури, НАБУ розпочала медіа-атаку на нового прокурора.

«Вони дізнались про закриття та почали свою роботу - поливання брудом прокурора. Нещирість таких дій медійного дивізіону НАБУ в особі ЦПК (Центр протидії корупції – прим.) була очевидна ще вчора - особа прокурора була відома вже 3 тижні, а поливання брудом лише з вчорашнього дня», - додав Вовк.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Нагадаємо, 20 травня САП уже в четверте закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ній складу злочину. Перший раз справу було закрито ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і вищим Антикорупційним судом України.

На початку травня Офіс генпрокурора задовольнив прохання НАБУ і замінив прокурора у справі для повторного об'єктивного вивчення матеріалів справи.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало більше ніж 4 років. У цей період було проведено понад 10 державних та міжнародних експертиз, які всі підтвердили економічну та юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не були встановлено ні збитків від дії формули, ні постраждалих.