Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про реальні цілі уряду з приводу реформи прожиткового мінімуму і рівня соціальних виплат.

Вона повідомила, що в Кабінеті міністрів планують підвищити соцстандарти і встановити прожитковий мінімум на «справедливому» рівні. Незважаючи на це, журналістка впевнена, що, швидше за все, соцвиплати не тільки не виростуть, а можуть і частково зникнути. Вона вважає, що прем'єр недарма говорить саме про «справедливий» прожитковий мінімум, так як разом з підвищенням рівня прожиткового мінімуму в уряді вирішили відв'язати від нього більшість соціальних виплат і ввести новий показник, який і замінить прожитковий мінімум.

«У Мінсоцполітики кажуть, що розробили кілька законопроєктів, спрямованих на зміни в законодавстві. І тепер соціальні виплати прив'яжуть до певної базової величини, а не до прожиткового мінімуму», - каже Котенкова.

За словами журналістки, чиновники обіцяють, що соціальні виплати для людей не зменшаться, але й чекати, що вони приємно виростуть, теж не варто.

«Якщо прибрати звідси рівень інфляції, який в цьому році, швидше за все, перевищить 10%, то реальне зростання соцвиплат буде досить скромним. Експерти в свою чергу кажуть, що під виглядом турботи про населення буде проведена ревізія існуючих соцвиплат, і частину з них можуть урізати під тим або іншим приводом», - заявила Котенкова.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вона також поділилася думкою про те, що якщо раніше владу критикували за невідповідність прожиткового мінімуму реальним стандартам життя, то тепер на це можна буде легко заперечити, що це не реальний прожитковий мінімум, а, як кажуть чиновники, «базова величина» для технічних бюджетних розрахунків.

Нагадаємо, Котенкова розповіла, в яких випадках в українців можуть забрати до 50% пенсії.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в Мінсоцполітики розповіли про конкретні умови для отримання допомоги.