Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, навіщо Лукашенко посадив літак. На його думку, таким чином, президент Білорусі хотів показати всім учасникам протесту, що вони будуть покарані.

«Він хотів продемонструвати різного роду координаторам, організаторам протестів, що будь-який з них буде доставлений, що його наздоженуть і покарають, щоб вбити на корені зародків нових протестів. Це стосується тих, хто займається блогерством або «молодіжною» журналістикою, тому що ті, хто під телевізором, не такі небезпечні для Лукашенка», - зазначив Карасьов.

На думку політолога, Лукашенко побоюється саме інтернет-ресурсів, адже там інший контингент, який налаштовується опозиційно і здатний йти на протести. Як зазначив експерт, телевізійні медіа для Лукашенка взагалі не страшні.

«Можна сперечатися, що це Західні спецслужби спеціально це зробили, щоб витягнути Лукашенка і потім вдарити санкціями. Усе це порожні розмови. Це спецоперація білоруських спецслужб, щоб виманити блогера і засудити», - підкреслив Карасьов.

Як зазначив Карасьов, головна ідея – дістати і посадити. За словами експерта, на думку білоруських спецслужб, за протестами та опозиційними медіа-майданчиками стоять Західні спецслужби, тому вони дістали Протасевича, щоб вибити з нього свідчення.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Карасьова, що не можна домовлятися про Донбас на шкоду інтересам України.

Раніше для Знай.ua Карасьов розповів, що стоїть за запрошенням Зеленським британських військових на бази в Україні.