Однак в реальності ніякого будівництва не відбувається, написав на своїй сторінці в Facebook політолог Кирило Сазонов, пише Деловая столица.

Депутат свідомо обманює своїх виборців і президента Володимира Зеленського заявами про бурхливе будівництво. Сазонов опублікував фотографії, зроблені місцевими журналістами. На них майже немає техніки і відсутні сліди активних робіт.

За словами політолога, компанія «Альтіс», яка виграла контракт на будівництво злітно-посадкової смуги, просто нездатна його реалізувати.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Компанія тестя Романа Насірова виграла тендер, запропонувавши найменшу ціну за будівництво злітки. Завдяки цьому компанія отримала договір і встигла внести в нього правки. Але ось Антимонопольний комітет не видав відповідних документів, оскільки ця компанія навіть не мала досвіду в будівництві таких об'єктів. Ви лише уявіть - будівництво аеропорту віддали тим, хто навіть робити цього не вміє, про які реальні роботи там може йти мова?», - уточнює Сазонов.

На його думку, «Альтіс» - типовий приклад фірми-прокладки, через яку відмиваються бюджетні гроші.

«Чому ж за них так «топить» Демченко? Мабуть, частина відмитих грошей йде і йому в кишеню. Одночасно нардеп «замальовується» перед президентом, як він класно будує аеропорт. Дуже зручно», - каже Сазонов.

Він переконаний, що єдиний реальний спосіб прискорити будівництво аеропорту - провести повторний тендер, виключивши участь подібних фірм.