Таку думку висловив народний депутат Муса Магомедов, коментуючи зупинку перевалки залізної руди в порту.

«На цю ситуацію треба дивитися з точки зору держави. Через такі дії недоотримає порт, недоотримає Адміністрація морських портів (АМПУ), недоотримає залізниця. Це досить легко порахувати. Якщо помножити неперевезені обсяги на вартість перевалки, мільйонів 200 УЗ недоотримає, мільйонів 150 - АМПУ, мільйонів 100 - сам порт. Тому це чисті втрати державних підприємств від того, що новий керівник порту, замість того, щоб займатися операційною ефективністю, займається лобіюванням інтересів приватного конкурента держпорту», - пояснив нардеп.

Він висловив переконання, що на цю ситуацію повинен звернути увагу новий міністр інфраструктури Олександр Кубраков, щоб не допустити колапсу в роботі держкомпанії і розібратися, чому колись прибуткове підприємство планомірно заганяють у збитки.

"Є новопризначений міністр інфраструктури. Я думаю, він повинен уважно подивитися на ефективність керівника порту. Питання: чому минулого року там був прибуток 500 з гаком мільйонів, а після того, як змінили керівника-все пішло вниз, і зараз замість прибутку збитки? Чому падають обсяги перевезень? Судячи з усього, це кадрова помилка, яку, сподіваюся, виправлять», - резюмував Магомедов.

Нагадаємо: у травні порт "Південний «зажадав від гірничо-збагачувальних комбінатів розподілити вантажопотік між ним і приватним терміналом» ТИС - вугілля" в пропорції 50/50. І це при тому, що держпорт ефективніше приватного і може самостійно перевалювати понад 80% загального вантажопотоку залізної руди. Ці неправомірні вимоги вони намагаються зафіксувати в нових довгострокових контрактах, і відмовляються підтверджувати обсяги ЗРС для перевалки без їх підписання. Лобіювання приватних інтересів керівником держпорту на особу.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В ВП "Укрметалугпром «заявили, що керівництво порту» Південний «свідомо блокує роботу підприємства і фактично знищує його в інтересах приватного терміналу»ТИС". Ця маніпулятивна політика може призвести до зупинки перевалки руди в портах, а відповідно - до мільярдних втрат бюджетів і державних підприємств, у тому числі Укрзалізниці, яка тільки навесні отримала перший прибутковий місяць після 12-мільярдних збитків минулого року.