Держапарат повинен вимагати від олігархів створювати такі підприємства, які потрібні державі. Олігархи паразитують на державі, значить, держава має право вимагати від них, що будувати. Український підприємець, письменник і громадський діяч Павло Себастьянович у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів, як необхідно очистити державні інституції від корупціонерів.

«До держапарату обираються люди, які просто рубають бабло. Їм пофіг державний інтерес. Просто збагачення і все. Треба не шукати, хто винний, або переслідувати будь-яку багато людину, яка була в держапараті. Але ми повинні держапарат відчистити від таких людей. Критерій дуже простий: якщо ти не можеш пояснити, звідки в тебе статки, а ти працюєш прокурором чи суддею – все, до побачення!», - каже він.

За його словами, може, не потрібно саджати когось у тюрми чи щось відбирати. Просто відсторонити з державних органів, і жодної копійки з бюджету! Це головний критерій, пояснює Павло Себастьянович.

«Я вважаю, що достатньо просто для цих людей більше ніколи не виплачувати субсидії, соціальну допомогу, пенсії. Все. Може, когось там позбавити виборчого права. Треба провести якусь рису і зробити це», - каже він.

«Як, з одного боку, очистити державу від цих хробаків, що її зсередини точать, але знають кожен коридор, кожну процедуру, і не завалити весь дім, коли прийдуть нові?», - запитує ведучий. Він наводить у приклад ексочільницю Міністерства охорони здоров’я Уляну Супрун: нерозуміння складних процесів системи призвело до того, що реформа була скомпрометована.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Такі люди не відчувають соціальну тканину суспільства, - відповідає Павло Себастьянович. – Лідери, які збираються робити реформи, все ж таки повинні бути тутешніми», - робить висновок він.

Нагадаємо, Василець заявив, що в Україні клоунада, а не боротьба з олігархами.

Як повідомлв Знай.ua, Василець заявив, що Порошенко під час президентства вкрав гігантську кількість власності.