Про це заявив міністр-радник Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт в інтерв'ю порталу Green Deal.

Воллерт нагадав: вже в липні Єврокомісія представить cbam (прикордонний вуглецевий податок, яким будуть обкладатися підприємства, що виробляють продукцію на немодернізованих установках-Ред.) на розгляд країнам-членам. І Україні потрібно активно працювати в напрямку декарбонізації.

"Переговори з Єврокомісією по CBAM, які вже почалися, також припускають діалог про те, як потрібно декарбонізувати економіку, які галузі виділити, який план потрібно мати до 2023 року, коли CBAM вже буде введений. Тому потрібно діяти вже зараз", - розповів Воллерт.

За його словами, українські металурги дуже серйозно працюють: обговорюють способи декарбонізації, розраховують інвестиції в нові технології. При цьому він підкреслив: в процесі екомодернізації повинні бути задіяні як бізнес, так і держава, яка повинна надати підтримку.

"Ще є час для початку масштабної екомодернізації. Але це потрібно робити бізнесу і уряду спільно. Ми сподіваємося, що український бізнес почне інвестувати в екомодернізацію вже зараз і, може, навіть за допомогою міжнародних партнерів», - сказав Воллерт.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше директор GMK Center Станіслав Зінченко заявив, що для проведення екомодернізації промисловості необхідні інвестиції, фінансові стимули і допомога від держави.

У свою чергу координатор Комітету екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації Ольга Бойко підкреслила: екомодернізація в країнах ЄС проводилася за потужної підтримки держав, які надали підприємствам понад 450 млрд євро, а в Україні її хочуть провести виключно за рахунок бізнесу.