В Україні вільний ринок газу працює тільки в інтересах олігархів і жоден з постачальників не знизив ціну, незважаючи на обіцянки уряду, тому влада повинна повернути державне регулювання ринку, заявив співголова партії "Наш край", народний депутат Сергій Шахов.

Про це 1 червня повідомляє сайт політичної сили.

"Весь розрекламований "ринок" газу на практиці виявився фікцією, кишеньковою іграшкою олігархів. Уряд наполіг, щоб компанії встановили річний тариф не в момент найнижчої вартості закупівлі газу – влітку, а в квітні, коли прогнозувати ціни майже неможливо. В результаті українці отримали чергове зростання тарифів", - цитує прес-служба нардепа.

Шахов підкреслив, що захистити споживачів повинен уряд, а ціни можна знизити підвищенням власного видобутку газу, закупівлями необхідних обсягів влітку, скороченням ланцюжка постачальників і забезпеченням її прозорості.

"Такі тарифи на газ є результатом того, що уряд навіть не намагається забезпечити газом українських побутових споживачів за доступною ціною. В Україні достатньо ресурсів, щоб забезпечувати себе газом власного видобутку. І тільки через непрофесійні дії уряду і апетити газових олігархів ми досі змушені купувати газ для населення втридорога. Уряд повинен припинити робити вигляд, що в Україні є ринок газу, і подумати не про самопіар, а про людей, які не здатні оплачувати космічні платіжки", – переконаний політик.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще