Блог «Загородній говорить» політолога Тараса Загороднього присвячений позачерговим виборам міського голови Харкова, які Рада призначила на 31 жовтня. Як акцентує експерт, ці вибори будуть особливими.

«Це вибори позачергові, тому контроль над таким стратегічно важливим містом як Харків (там знаходяться оборонні заводи, близькість до російського кордону) викликає інтерес не тільки внутрішньополітичних сил, а й активну участь зовнішніх гравців», - говорить Загородній.

Претендентом є колишній соратник Кернеса Ігор Терехов, який є секретарем міської ради.

«За різними оцінками, у нього приблизно 30 відсотків голосів серед тих, хто визначився. Другим активно на посаду міського голови претендує Михайло Добкін, колишній мер Харкова, колишній губернатор і так далі. Ці два суб'єкта виборчого процесу вже ведуть активну кампанію. У Добкіна 16 - 20 відсотків на даний момент, і він має великі шанси бути в другому турі. Серед учасників, можливо, позначиться екснардеп, власник телеканалу Євген Мураєв. За різними оцінками, у нього близько 11 відсотків», - роз'яснює політолог.

Він називає відмінну рису харківських виборів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Кожен з основних гравців позиціонує себе як спадкоємця пана Кернеса, який був обраний в 2020 році в першому турі. Це, в принципі, плюси і мінуси для обох кандидатів, тому що вони, по суті, йдуть по одному полю. Та люди готові були миритися з паном Кернесом, але саме з Кернесом, а не його спадкоємцями. Це ставить головних кандидатів у дуже цікаве положення, тим більше що кожного з них вже встигли звинуватити в сепаратизмі і підігруванні Російській Федерації», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, іноземні студенти заполонили вулиці Харкова, протест, халати і вимоги: "Знизьте бал".

Як повідомляв портал Знай.uа, Добкін показав харків'янам найкращого друга: "Нереальні пацани".