Багато киян – як корінних, так і приїжджих – не знають Києва, і це накладає відбиток на їхнє ставлення до міста, переконаний український політичний діяч, глава інформаційного відділу «Правого сектора» з лютого по грудень 2014 року, позафракційний депутат Верховної Ради України VIII скликання Борислав Береза. У програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» він розповів про власне бачення столиці України як європейського міста.

«Коли я був менший, Київ був більший. А коли я трохи зріс – і Київ став трохи менше. Та й дерева були тоді трохи вище, їх було значно більше. Київ був зеленіший, і з цим ніхто не може сперечатися. Кількість зелених зон, які скоротилися за останні 15 – 20 років, сягає сотні гектарів усередині Києва. Це велика втрата для міста. Окреме питання – скільки вирубають зелених зон, які не мають статусу парку або скверу. Це взагалі інше питання», - каже він.

Окрім того, раніше кияни Київ знали й любили, а тепер він для них – терра інкогніта, продовжує політик.

«Зараз я інколи чую на вулиці, як іноземці або гості нашого міста запитають: «А де це?» і чують: «Вибачте, я не знаю». Молоді люди, а вони не знають місто взагалі. Я не проти того, щоб хтось не знав, де знаходиться Чоколівка, Вирлиця, Мишоловка чи ще щось. Це старі назви і може бути, що хтось їх не знає. Але я хочу, щоб люди в Києві все ж таки знали своє місто, щоб не було як у Москві, де відповідають: «Ми не місцеві», - розповідає він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, маленький киянин заблукав дорогою до школи - "Бабуся помилилася".

Як повідомляв Знай.uа, якість повітря у Києві суттєво погіршує здоров'я мешканців.