Український політичний діяч, позафракційний депутат Верховної Ради України VIII скликання Борислав Береза розповів, що дратує його, корінного киянина, в нинішньому Києві. Розмова відбулась у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» і стосувалась сьогодення та ймовірного майбутнього української столиці.

«Я інколи вожу по Києву своїх друзів, які приїздять із Франції, Німеччини – це депутати або Європейського парламенту, або Ради Європи, чи зараз приїздили представники Естонії разом із прем’єр-міністром, - розповідає Береза. – Я водив їх по Подолу. Вони кажуть: «Ми не можемо зрозуміти, чому крок вліво, крок вправо – вже розруха? Що сталося? Це треба відновити! Це давно відбулося? Скільки років тому? Десять, п'ятнадцять, двадцять?». Я кажу: «Це з початку нашої незалежності».

Він наголошує: «На жаль, керівництво міста забуває відновлювати Київ. І тут працює принцип розбитих вікон: коли ти нічого не виправляєш – такого стає більше».

Політик зізнається: «Мене дратує знищення зелених зон і парків. Коли я дивлюсь, що сквер на Троєщині, 60 мільйонів гривень, і парк, який у п’ять разів більше в Страсбурзі, і значно більше зроблено, вклали 800 тисяч євро, але парк у п’ять разів більший, - то я розумію, що хтось на цьому непогано заробив. Якось Київзеленбуд у грудні займався озелененням Троєщини. На це витратили 900 мільйонів гривень. Грудень, сніг, морози, озеленення. Ми порахували, що один квадратний метр землі обходиться в 20 тисяч гривень. Крадуть, відверто крадуть!», - констатує Береза.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, якість повітря у Києві суттєво погіршує здоров'я мешканців.

Як повідомляв Знай.uа, екокультура, екологічна свідомость та збереження довкілля: у столиці відбувся важливий захід.