Чи може існувати київська влада, щоб не годувати центральну? Над цим питанням розмірковує український політичний діяч, однин із лідерів мерських перегонів 2015 року, киянин Борислав Береза у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла».

«На жаль, за законом Київ отримує менше, ніж дає в бюджет. Повертається 40 відсотків, і це ненормально. Але центральна влада ніколи не відмовиться від контролю за Києвом, треба бути реалістом. Тому все ж таки треба намагатися збільшити до 60 відсотків повернення, це по-перше. По-друге, треба, щоб ніхто з Офісу Президента не намагався отримати контроль над КМДА. Тому що ми вже таке бачили і при Кучмі, і при Януковичу, зараз при Зеленському ми таке бачимо. Ми кожен раз бачили, як президент намагається підкорити Київ», - каже Береза.

І це завжди не конфлікт між двома особами, мером та президентом, продовжує він.

«Це конфлікт між киянами і президентом. Навіщо це робити? Києву потрібно пригадати, що це місто, яке має право займатися своїми питаннями самостійно. І потрібно, щоб цим займалася влада, яку обирають кияни», - пояснює політик.

І щоб Київ змінився, треба все ж таки обирати ту людину, яка запропонує не тільки гучні гасла, а ще й програму дій, покрокову, що за який час буде зроблено, яким коштом, що буде залучено, і дійсно буде відповідати за своє місто.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, на київському пляжі засікли лімузин, відпочивальники оцінили: "Можна і поле зорати".

Як повідомляє портал Знай.ua, комунальники змусили киян переходити дорогу "в дерево" - " все продумано до дрібниць!".