У своєму блозі «Загородній говорить» його автор і ведучий, політолог Тарас Загородній розповів про історію, яка випливла з «досить непривабливою поведінкою пана Лукашенка щодо літака, який він посадив і забрав звідти людину, яку підозрюють у терористичній діяльності».

Зокрема, каже він, з'явилися пікантні моменти у взаємовідносинах нелегітимного президента Білорусі з Євросоюзом.

«З'ясувалося, що Європейський Союз серйозно розглядав питання про виділення Білорусі інвестиційного кредиту в три мільярди євро. Якщо враховувати розміри Білорусі та України, то для нас це приблизно як десять мільярдів євро. Але справа не в цьому, а в тому, що, незважаючи на всі ті мистецтва, які витворяє пан Лукашенко у себе в країні, що він не заявляє про те, що він збирається йти в ЄС, НАТО і все інше, активно дружить з Російською Федерацією, - ЄС збирався йому давати гроші», - говорить Загородній.

Він порівнює цю ситуацію з тим, як ЄС будує взаємини з Україною.

«Нам наші шановні європейські партнери виносять мозок за якісь копійки. Раз на п'ять років 600 мільйонів кредиту під абсолютно неприйнятні умови, коли «віддайте нам в управління державні підприємства, половину економіки безкоштовно, а ми вам, можливо, з панського плеча дамо 600 мільйонів – у п'ять разів менше, ніж Лукашенкові». І це при тому, що у нас всі говорять, що ми збираємося йти в ЄС, НАТО і так далі», - розповідає політолог.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він робить висновок, що в цьому винна сама Україна, яка не позиціонує себе як сильну державу.

«Поводиться як ганчірка для підлоги, до неї і ставляться як до ганчірки для підлоги. Бачать, що зібрався натовп лохів, які бігають по посольствах, цілують пороги і нічого не вимагають взамін. В результаті ми отримуємо, що отримуємо», - резюмує Загородній.

Нагадаємо, "Небесна блокада" Білорусі: протест Посольства, наступ нардепів і реакція українців.

Також Знай.ua повідомляв про те, що Україні має бути соромно перед партнерами в ЄС за обмеження імпорту струму з Білорусі лише на 4 місяці – Безсмертний.