Другу ніч поспіль на захопленому рейдерами 3 червня ринку сільгосппродукції "Столичний", розташованому під Києвом, невідомі мародерять торгові точки, залякують орендарів і б'ють робітників. Про це OBOZREVATEL стало відомо від очевидців того, що відбувається на підприємстві.

Так, за словами підприємців, які працюють на "Столичному", тітушки, які нібито представляють якусь охоронну фірму, ночами витягують із павільйонів і торгових точок гроші та продукцію.

"Другу ніч поспіль вони розкривають павільйони, торгові місця і МАФи. Забирають із кас гроші. Забирають товарні цінності. Продукцію витягують. Все це відбувається по ночах, коли на ринку немає поліції. І це масово відбувається", – говорить один із підприємців.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На фото із захопленого ринку, які опинилися в розпорядженні OBOZREVATEL, помітні численні руйнування і розтрощені торгові місця. Як кажуть очевидці, прибульці з майном підприємців і ринку особливо не церемоняться: якщо не можуть відімкнути замок у черговому приміщенні – просто проламують стіну поряд із дверима.

Зараз на території захопленого ринку перебувають приблизно 200-250 тітушок.

При цьому орендарі, які працюють на "Столичному", скаржаться на те, що самоназвані "законні власники" за допомогою погроз і шантажу змушують їх підписувати нові договори оренди.

"Нам говорять: або валіть звідси нахр*н, або укладайте договір із нашою фірмою, платіть нам орендну плату... Складається враження, що їхнє основне завдання – поки поліція розбирається, максимально "зрубати" грошей і втекти", – говорить один з орендарів на умовах анонімності.

При цьому почастішали напади на робітників ринку. Так, у розпорядженні OBOZREVATEL опинилося відео, на якому одного з вантажників молодик у балаклаві ображає і завдає йому кількох ударів по голові.

Тільки за останню добу орендарі та робітники ринку написали близько 50 заяв у поліцію з приводу мародерства, грабежу, знущань і побиття людей тітушками.

"У поліції людям кажуть: розбираємося. Але поки вони розбираються – ринок вмирає!" – обурюється один зі співробітників "Столичного".

За словами заступника директора "Столичного" Дмитра Долгушевського, робота підприємства зараз паралізована. На багатолюдному раніше ринку з візками зараз ходять хіба що самі загарбники: розвозять продукцію з розкритих торгових точок. Саме це – знищення процвітаючого підприємства – на думку Долгушевського, і було головною метою нападу.