Голова Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе у програмі “Особистість” з Сергієм Дойком заявив, що в Україні потрібно приймати новий Податковий кодекс, оскільки податки справно сплачують тільки 10% компаній.

Грігол Катамадзе зазначив, що в Україні податки платять не всі.

“На жаль, не всі… Я по сьогоднішній день прихильник ідеї приймати новий Податковий кодекс. Ліберальний, з низькими ставками. З меншою кількістю податків. Але треба системно змінювати його, тому що 10 років тому приймали Податковий кодекс, після цього багато разів змінювали. І от коли ми цим займались, я їздив по країні, зустрічався з бізнесом, я завжди чув про деякий менталітет український, що українці не люблять сплачувати податки. Абсолютно не погоджуюсь з цим”, - сказав Катамадзе.

За його словами, немає ніякого українського менталітету, а все залежить від правил, які встановила держава.

“Останні 6 років, вдумайтесь, ми говоримо про те, щоб замінити податок на прибуток податком на виведений капітал. Зараз ще більш актуально стало, я сподіваюсь, що все ж буде прийнятий цей закон. Але 6 років ми це робимо. Багато країн, в тому числі, сусідніх з Україною, наприклад, Польща, уже ввели сучасний податок на розподілений капітал”, - додав Грігол Катамадзе.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він зазначив, що тільки 10% компаній справно сплачують податки на прибутки, тоді як 90% намагаються оптимізувати щось і ухилятись таким чином від сплати.

“На 1 січня 2020 року за рахунок оптимізації не сплачено податку на прибуток сумою в понад 1 трлн 200 млрд грн. Порахуйте, 18% скільки це. Більше 240 млрд грн. Це не означає, що це кримінал. Це означає, що за рахунок того, що просто так написаний Податковий кодекс, є можливість оптимізувати. Але оптимізація означає, що до скарбниці не дійшли гроші”, - підкреслив Катамадзе.

Як повідомляв Знай.ua, EBR зазначив, що не можна провести податкову реформу в країні, де бізнес піддається системному тиску з боку влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кухта пояснив, чому МВФ сказав Україні підвищити тарифи.

https://www.youtube.com/watch?v=ORTE0if8YOA&feature=youtu.be