Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповіла про відкриття Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Це державна установа, яка працює тільки з Секретаріатом Кабінету Міністрів.

«Відбулась велика перемога для всієї країни. Вперше в Україні почав роботу Офіс з розвитку підприємництва та експорту. Уряд уперше підняв пріоритетність малого й середнього бізнесу, показав, що це крос-секторальна, крос-функціональна тема, оскільки ця агенція не оперує під якимось конкретним міністерством, вона оперує під Секретаріатом Кабінету Міністрів», - пояснює заступниця Міністра.

Основна ідея Офісу – реалізація політики у сфері малого й середнього підприємництва (МСП).

«Це створення і реалізація стратегій МСП. Це те, що пов’язано з аналітикою та точними даними, тому що зараз у нас велика проблема з даними, коли ми говоримо малий і середній бізнес. Це доступ до фінансування – найбільш болюче питання для всіх підприємців. Тут мова йде про появу грантів, мікрогрантів. Розширення кредитних програм та інших», - розповідає чиновниця.

Йдеться про освіту для підприємців і про цифрову трансформацію бізнесу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Щоб офлайн-бізнес знав і вмів перейти в онлайн і мав для цього всі можливості: розвивався, автоматизовував процеси, змінював бізнес-моделі. Дуже буде корисно для тих, хто хоче почати експортувати, налагодити системний експорт, інвестиції, інновації. І все це про МСП, і, нарешті, тепер буде команда, яка не частково буде займатися, а одразу буде комплексно підходити до питання. Ми віримо в те, що це допоможе оптимізувати ресурс і зробити роботу з МСП більш ефективною», - зазначила Валерія Іонан.

Нагадаємо, якщо завтра взяти і прибрати всіх олігархів, то держава повалиться, - Романенко.

Знай.ua повідомляв, що підтримка бізнесу в умовах кризи повинна бути більш системною.

https://youtu.be/p8HzkK2UL1w