Чи можна зараз вважати Могилянку флагманом української науки? На це питання в програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» відповідає в.о. президента Києво-Могилянської академії, декан економічного факультету, кандидат економічних наук Олександра Гуменна.

«Для мене немає сумніву, що Могилянка може діяти тільки в кооперації з іншими університетами. Але кооперація не виключає конкуренції - і навпаки. Для мене співпраця - це єдиний вихід. В якихось моментах Могилянка сильніше, а в якихось сильніше інші університети. Я можу говорити про це на досвіді власної співпраці з п'ятьма київськими університетами. Разом з ними ми у 2017 році писали доктрину збалансованого розвитку «Україна-2030». Ми конкурували - але і співпрацювали», - каже гостя програми.

За її словами, така співпраця дозволила зрозуміти: у кожного університету є свої сильні сторони, і спільно вони підсилюють один одного.

«Насправді українські університети не є конкурентами - у кожного з них своя ніша. Ділити їм нічого. Потрібно просто знайти щось своє, унікальне. І коли ми пропонуємо студентам унікальну програму навчання - потрібно пояснити, в чому вона унікальна», - вважає Олександра Гуменна.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, виник конфлікт між студентами Могилянки, які проживають в гуртожитку, і його комендантом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

А константинопольський патріарх Варфоломій отримав в цьому університеті звання почесного доктора.

https://www.youtube.com/watch?v=6WJDeP8PTAQ&feature=youtu.be