Експерт з нерухомості Олексій Коваль в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що для повноцінного запуску програми з іпотечного кредитування під 7% потрібно 5 років.

“Намагається уряд запустити 7% доступну іпотеку. Але поки що на 300 млн видано кредитів всього-на-всього… Питома вага іпотечного кредитування на західному ринку може сягати до 80% від всіх угод. У нас це на рівні 2-3%. Ви розумієте, яким би чином вплинула ця іпотека? А зараз тільки-тільки вони починають цю програму. Вона дуже зарегулювана. Є певні незрозумілі питання: чому саме має бути така нормативна площа, яку особа купує, чому тільки у розмірі 2,5 млн грн можна отримати кредит. А ціни на нерухомість ростуть”, - сказав Олексій Коваль.

Він зазначив, що це обмежує коло квартир, які можна придбати на ці кошти. Тому представники влади відреагували і готують зміни до законопроєкту.

“Не менше 5 років для повноцінного запуску. Багато фахівців говорять, що недостатньо року, недостатньо двох. В середньому - це має бути десь 5 років. Відсотки, які сплачуються по кредиту, за рахунок цих відсотків почнуть вже банки на комерційній основі видавати кредити. І відсоткова ставка поступово буде знижуватися. Ви ж знаєте, що 7% - це гарантовано сплачує особа, а різницю між комерційною ставкою компенсує вже держава людині. В ідеальному варіанті ми бачимо іпотечне кредитування на рівні 2-3%”, - додав Коваль.

Як повідомляв Знай.ua, "вигідна іпотека" від Ощадбанку має підводні камені: "Переплата 100 тисяч гривень".

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці вимагають створити доступне кредитування на житло: низькі зарплати, але високі відсотки.

https://www.youtube.com/watch?v=7A2RgeBach8&feature=youtu.be