Як пандемія коронавірусу вплинула на ринок житла? Коли найкраще купувати, продавати або орендувати квартиру? Свої рекомендації у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає експерт в області нерухомості Олексій Коваль.

«Що стосується оренди квартир, то тут пік припадає на осінь, коли всі повертаються з відпусток і з канікул. Принаймні, так було до початку пандемії. Я думаю, коли знімуть всі карантинні обмеження, ринок оренди знову повернеться до стану, який був до пандемії. Але з котеджами ситуація інша. Їх здають навесні, і влітку вже практично ніяких пропозицій немає. Стосовно продажу квартир ніяких загальних правил бути не може», - говорить експерт.

Однак, за його словами, є закономірність: коли люди відпочивають, під час травневих і січневих свят, квартири продаються і купуються дуже мляво.

«Але це характерно для звичайного часу. А зараз, навпаки, влітку на ринку квартир відзначається висока активність, хіба що в кінці серпня йде невеликий спад. Зазвичай в цій сфері активним сезоном була осінь, вона і зараз залишається їм - але літо її обганяє. А взагалі зараз якогось яскраво вираженого тренду немає. Потрібно спостерігати за кон'юнктурою - за політичною, економічною, за коливаннями курсів валют», - зазначає Олексій Коваль.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, економіст Олексій Кущ закликав державу забезпечити мінімальний відсоток по іпотечних кредитах.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Також в Кабміні підготували програму пільгового іпотечного кредитування.

https://youtu.be/7A2RgeBach8