У нашій політичній риториці ми звикли, що держава рухається або на Захід, або на Схід. Про це розповів юрист, аналітик Андрій Вігірінський у програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на Youtube.

«Більшість наших громадян вважають, що країна повинна інтегруватися в Євросоюз і НАТО. Ми начебто туди і рухаємося, навіть прописали це в Конституції. Всі знають, що Захід – це прекрасні цінності, ліберальний порядок, свобода, медицина, пенсії, але в першу чергу – це цінності», - сказав він.

Вігірінський повідомив, що наші люди хочуть західних цінностей і виходить ситуація, що люди здається за західні цінності, але ці цінності в прагматичних діях, що стосуються України, підривають авторитет президента в країні. Цьому приклад «Північний потік-2», вважає він, тому що політичні опоненти президента вже розгойдують цю тему і в разі запуску газопроводу скажуть, що ж це сталося при Зеленському.

«Для президента це буде репутаційний мінус, хоча це зовсім не його бік, а системна робота РФ, яка триває вже більше десяти років і стосується того, що потрібно забезпечити постачання свого товару без урахування фактора, який називається Україна. Якщо Україну оцінювати з боку, то ми є нестабільною країною з мінливим курсом», - розповів він.

Вігірінський вважає, що проєкт «Північний потік-2» вже відіграний і ситуація глобально вирішена, і тепер можна виносити на поверхню всі цінності, тому що «Північний потік-2» - це не тільки Росія, а й Німеччина, Австрія, Чехія, як мінімум Нідерланди і це все співінвестори, які працюють над тим, щоб його запустити.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Плюс не менш як десять країн, які дали дозвіл на укладання труб цього газопроводу», - резюмував він.

Також раніше Карасьов пояснював, чому Україні потрібен закон про лобіювання.