Чи можна довести незаконність продажу земель і повернути їх у власність держави? На це питання постарався відповісти народний депутат від партії «Слуга народу» Олексій Устенко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Це буде непроста процедура, але в будь-якому випадку цей клубок потрібно розплутувати. В іншому випадку ми будемо мати величезну кількість проблем. Сьогодні земля передається об'єднаним територіальним громадам і часто коли вони думають, що земля буде в їх розпорядженні, виявляється, що вона вже розпайована і їм нічого не передасться», - розповів він.

Устенко розповів, що в основному всі ці землі викуповують агрохолдинги. Коли у нас розпайовувалися колгоспи, ніхто не контролював обсяг землі, який отримав власник в одні руки, повідомив він, точно так же, як ніхто не контролював, хто власник цього агрохолдингу.

«І сьогодні у нас є латифундисти, які володіють по 500-600 тисячами гектарів землі. На сьогодні ми говоримо, що концентрація землі повинна бути максимум 100 гектарів в одні руки. Хоча з 2024 року ми дозволимо юридичним особам купувати землю і там концентрація виросте до 10 тисяч гектарів на одну юридичну особу, але швидше за все ця норма буде переглянута», - сказав він.

Устенко вважає, що нам підійде зразок сільського господарства, як в Румунії чи Польщі, з невеликими фермами по 300-500 максимум 1000 гектарів землі, тому що вони найефективніші.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Ми імпортуємо багато овочів з інших країн, тому що ніхто не буде вкладати великі гроші в орендну землю», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що з вашого депозиту гроші можуть зняти без вашої згоди.

Також раніше Загородній розповідав, що іноземцям де-факто дозволяється заходити через банки «в українську землю.

https://youtu.be/b0odXigJY90