Багато українських хлопців і дівчат, не маючи ніякого досвіду і військової освіти, пішли в 2014 році добровольцями відбивати нахрап російських танків саперними лопатами. Про це розповів засновник і президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик Гарі Табаху у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» на YouTube.

«Воювати можна і молотком, якщо більше немає чим. Звичайно, перед тими хлопцями, які тоді пішли, я знімаю капелюх. При теперішній загостреній ситуації на кордоні з Росією, якщо почнеться наступ, я, не замислюючись, піду воювати і це не обговорюється. І якщо моя доросла донька прийме таке ж рішення, то я не буду їй заперечувати», - сказав Малик.

Ведучий торкнувся теми про те, що у багатьох людей є бажання повернути назад час і щось змінити, а якісь моменти і зовсім стерти з пам'яті.

«У кожної людини, дійсно, є такі моменти, коли вона думає, що можна було б щось змінити, але я, озираючись на минуле, розумію, що глобальні речі, які відбувалися, мені змінити не під силу. Як і чим я міг вплинути на розвал СРСР? Ніяк і нічим. Помилок в АТО у мене не було, єдине що б я хотів змінити – це спробувати зробити ще більше для боротьби з агресією РФ», - сказав Малик.

Малик розповів, що у нього був проєкт, який називався «Україна від краю до краю», в зв'язку з цим він висловлює величезну подяку всім службам, які брали в цьому участь: СБУ, прикордонники, ЗСУ, які відпрацювали, за його словами, на відмінно. Малик додає, що цей проєкт волонтерської допомоги охоплював всю Україну, від крайньої західної України до крайньої східної точки України.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Мені пощастило і в моїй команді завжди були порядні люди, які сумлінно виконували свій обов'язок, займаючись волонтерством. Не дарма кажуть, що люди організовуються в групи за формальними ознаками», - резюмував Малик.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Гордона, що США повинні позбавити Росію технологій.

Також раніше Рахліс розповідав про психологічну допомогу для учасників АТО.

https://youtu.be/3NioixFY2jM