Публікація на сайті Axios, в якій було заявлено про нібито небажання Адміністрації Джо Байдена проводити зустріч з Володимиром Зеленським через зміну керівництва Нафтогазу, має всі ознаки лобізму інтересів. І це підтверджується фактами.

Повідомляє новинний портал "Хвиля".

Про це пише кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів у статті " основи Фурсології" на Хвиле.

Він нагадав, що Андрій Коболєв на посаді керівника Нафтогазу витратив близько 3.3 млн доларів на лобізм у США.

"Сам екс-керівник повідомляє, що це було направлено на протидію Північному Потоку - 2. Це правда. Але також правда, що частина цих грошей (наших грошей) спрямовувалася і на лобізм самого Коболєва. Так, наприклад, лобісти повинні поширювати в США лист такого змісту: лист голови НС" Нафтогазу "Клер Спотісвуд послам G7, Представництва ЄС, МВФ, Світового банку, ЄБРР, інших інститутів для забезпечення збереження на відповідній позиції Андрія Коболєва", - зазначив експерт, надавши посилання на детальний розбір" безсовісного лобізму " екс-голови правління компанії.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Андрусів також вказав, що уривок статті про те, що візит Зеленського перестали розглядати через звільнення Коболєва з'явився через кілька годин після публікації самої статті. Це зафіксували джерела в США і у них є відповідні докази.

Аналітик також підкреслив, що співавтором статті є Джонатан Сван. "І Джонатан і його дружина Бетсі публікують статті в інтересах Нафтогазу, які використовуються в процесі лобіювання. Наприклад, публікація на тему "Scoop: Biden admin call on Putin pipeline provokes GOP anger" від 27 лютого 2021 року. Ви не повірите, де опублікована ця стаття? У самому виданні дружини Блінкена !! Шок !! Коболєв таки зміг там публікувати статті в свої інтересах. Через лобістський зв'язок ці статті розміщені на сайті FARA, де обов'язково звітують всі найняті іноземцями лобісти. Ну і ще додам приклад роботи його дружини", - резюмував Андрусів.